Els gira-sols de Bagà

martes, 8 de enero de 2013

Creative Commons

Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicencies als creadors/autors per a que estableixin els termes amb els que volen compartir les seves obres en el medi digital. No dona llicencies totalment lliures, es troba entre mig del Copyright i el Copyleft (o totalment lliure). Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats".

Llicències
Amb aquestes quatre condicions combinades es poden generar les sis llicències que podeu triar:


Reconeixement (by): Es permet qualsevol explotació de l'obra, incloent-hi una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.

Reconeixement - NoComercial (by-nc): Es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.

Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa):No es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades

Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): Es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.



Informació estreta de http://cat.creativecommons.org/llicencia/

A continuació alguns llocs webs on podreu trobar imatges, vídeos i música de manera legal.


- Jamendo: http://www.jamendo.com/es/

- CCMixter: http://ccmixter.org/
- Fotopedia: http://www.fotopedia.com/
- Flickr: http://www.flickr.com/


Per inserir una llicència CC al nostre bloc, cal seguir els passos següent:

  • Aneu a la web http://creativecommons.org/choose/ 
  • Seguiu els pasos que us indica i copieu el codi que us mostra a l'últim pas.
  • Aneu al vostre bloc i quan ja l'esteu editant visualitzeu el FORMAT.
  • En la zona del bloc que vulgueu, creeu un nou gadget ("afegeix gadget")
  • Trieu el tipus HTML/Javascript
  • Enganxeu el codi embed que heu creat abans
  • Comproveu que surt al vostre bloc

Informació del suro de gtic

No hay comentarios:

Publicar un comentario