Els gira-sols de Bagà

lunes, 7 de enero de 2013

Per què hem creat un bloc?

El mestre va decidir que a partir del bloc treballaríem els temes de l'assignatura de GTIC.
Però, per què un bloc?

Primer de tot vam parlar de les característiques d'un bloc: és un lloc web, com una mena de diari on podem reflectir de forma periòdica textos, informació, vídeos, enllaços, opinions... on diferents blocaires (usuaris de bloc) ens podran seguir, escriure comentaris i nosaltres podrem respondre i així debatre sobre temes que ens interessin i compartir informació.

 Podem tenir una llista d'enllaços de blocs que seguim perquè així la resta pugui conèixer més i així seguir trobant coses d'interès. També pots restringir els comentaris però això farà que tinguis un cercle de participació bastant petit i sobretot en el món de l'educació el que volem és compartir i interactuar amb la resta.

Per tant, veiem que és una eina de comunicació on podem interactuar amb moltes persones i així compartir.
Veiem, també, què és una eina molt útil per al món de l'educació ja que pot enriquir la relació entre alumnes, entre mestres i alumnes, entre mestres i pares, entre mestres...

 Gràcies a compartir la informació i les opinions també podem seguir aprenent de la resta i que la resta aprengui de nosaltres. Poc a poc anirem veient com treure profit d'aquest món.

A continuació definirem vocabulari del bloc per poder entendre'l:


  • Entrades: es la part del bloc més fonamental on mostres la informació que vols transmetre.
  • Plataformes: són els programes per crear bloc, wikis...
  • Blogroll: llista d'enllaços de blocs que t'interessen.
  • Blogosfera: és la comunitat dels blocs.
  • Web 2.0: una nova web creada al 2004 que consisteix en una web basada en comunitat , on els usuaris són els creadors i on hi ha comunicació.
  • Widgets: complements per ampliar la teva plataforma, com per exemple un rellotge animat.
  • Retoenllaços: es dona al fer referència a un article o entrada d'altre bloc, fent que hi hagi una relació possibilitant la visualització de quins blocs enllaçen directament a un article concret.
  • RSS,feed: permet a l'usuari afegir una font d'interès per tal de que li arribin totes les actualitzacions d'aquesta sense tenir que comprovar si hi ha novetats.
  • Pàgines estàtiques: les que només tenen una entrada.


A continuació he penjat un vídeo que vam visionar a classe on és parla dels blocs:




No hay comentarios:

Publicar un comentario